Zachtheid

september 5, 2020

l

Joyce Dullaart

Ben jij zacht voor jouzelf?

“Mijn oudste zoon zat al een tijdje niet lekker in zijn vel. Hij was snel heel boos, geïrriteerd en ging snel over mijn grens heen. Ik raakte hierdoor ook snel geïrriteerd. Blijkbaar raakte hij in mij iets aan. Tijd om te achterhalen waar dit vandaan kwam en hoe dit anders kan, zodat hij weer meer ontspannen kan zijn.

In een opstelling werd een deel in mij zichtbaar dat eigenlijk heel boos was, dat schopte en over mijn grenzen heen ging. Want het wilde zo, zo ontzettend graag gezien worden. Ik herkende het gedrag van mijn oudste zoon hierin. Ineens realiseerde dat dit deel voor mijn zachtheid staat. Jarenlang was ik best hard voor mijzelf geweest. En nu: nu mocht ik dat deel, dankzij mijn spiegel 🙏🏻, in mij omarmen. Toen ik het had omarmt konden mijn kinderen weer naar hun eigen plek. Tot die tijd hielden ze mij continu in de gaten. Terwijl ik dacht dat ik steeds hun in de gaten moest houden, omdat ik wilde voorkomen dat er een uitbarsting kwam. Iets met projectie en een spiegel 🙃

Na deze opstelling was ik mij steeds bewust dat ik steeds in mijn zachtheid kan stappen. En nu: nu heb ik een relaxte zoon, waar ik rustig mee kan praten. En ik kan in de zachtheid blijven naar mijzelf en naar hem en hem nog meer zien. Dankbaar!”

#systemischwerk #gezin #gezinscoach #happyfamily #energywork #hsp #joycedullaart.nl